Avjar Sosu

 

Malzemeler:

400 gr etli kırmızı biber, 300 gr patlıcan, 200gr domates (rendelenmiş), 100 gr soğan (çok küçük doğranmış küp küp), 3 diş sarımsak (ezilmiş), 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 gr acı pul biber, maydanoz (çok ince doğranmış), nane (çok ince doğranmış)

Yapılışı: 

Etli biberleri ve patlıcanı fırında közleyin, domatesi ince ince doğrayın, doğranmış soğanları çok hafif olarak pişirin ve içine sarımsak ve yağı ekleyin. Domatesleri ekleyin ve çok kısa bir süre daha pişirin. İçine doğradığınız patlıcan ve biberi ekleyin blenderdan geçirin. Baharatları isteğinize göre ekleyin. 

6 servisliktir, her servis 20 kaloridir. (Protein 0,7 gr, yağ 0,7 gr, cho 2,5 gr) 

Afiyet olsun

Dyt. Ayşegül Bahar
Beslenme & Diyet Uzmanı