Cheescake

Malzemeler:

2adet eti burçak, 3 yumurta, 1 bardak şeker, 1 bardak light yoğurt, 1 paket light labne peyniri, 1 paket vanilya Sos için; 2 bardak vişne suyu, 2 kaşık nişasta, 2 kaşık şeker, donmuş franbuaz

Yapılışı:

Eti Burçaklar rondoda un haline getirilir, kelepçeli kek kalıbının alt tabanına yayılır. Sonra yumurta, şeker,yoğurt, labne peyniri ,vanilya çırpılır un haline getirdiğimiz bisküvinin üzerine dökülür. Önceden ısıttığımız 200 derece fırına koyulur üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Vişne suyu, nişasta, şeker, franbuaz ayrı bir tencerede hafif kısık ateşte kaynayana kadar karıştılır. Kaynamış olan sos cheescake piştikten ve soğuduktan sonra üzerine dökülür. Dışarıda 15 dk bekletildikten sonra buzdolabına konulur ve sonrasında servis edilir.

Afiyet olsun 🙂

Dyt. Ayşegül Bahar
Beslenme & Diyet Uzmanı