Dere Soslu Darı Sufle

Darı sufle malzemeleri : pişmiş 20gr darı, 10gr havuç, 10gr araka, 1 / 2 yumurta, 80 gr yağsız lor peyniri, 5 gr zeytinyağı 

Sebzeler: 60 gr havuç, 60 gr mevsim sebzesi 

Dereotu sosu malzemeleri: 35 gr sebze karışımı sosu ( sos tarifleri bölümünde tarifi var) , 5 gr badem yağı, 2 gr dereotu 

Darı sufle hazırlanması: 10 gr havucu ve arakayı ince zar gibi doğrayın. hafifçe zeytinyağı ile kısık ateşte pişirin. pişmiş darı ile birlikte karıştırın. yumurta ve peynir ile bir kasede karıştırın. Tuz ve kıyılmış otları ekleyin. 160 derecelik bir fırında benmari içinde hafif yağlanmış ısıya dayanıklı bir tabak ile pişirin. 

Dereotu sos hazırlanması: Sebze karışım sosuna badem yağı ilave edin hafifçe karıştırın servise yakın bir saatte dereotunu ekleyin. Hazırladığınız darı suflelerinin üzerine dökün isteğe göre yanına haşlanmış araka ve bebek havuç konulabilir. 4 servistir. 218 kalori, her servis 17 gr protein, 9,9 gr yağ,15 gr karbonhidrat vardır.

Dyt. Ayşegül Bahar
Beslenme & Diyet Uzmanı