Sebze Karışımı Sosu
Malzemeler:
30 gr küp doğranmış soğan, 200 gr doğranmış kırmızı veya sarı biber, 1tatlı kaşığı zeytinyağı, 300 ml sebze suyu, 1 çorba kaşığı badem yağı, deniz tuzu, karabiber
Yapılışı:
Soğanları zeytinyağında kısık ateşte pişir kırmızı veya sarı biberi ve patatesi ekleyip sebze suyunu ile birlikte kısık ateşte pişirin. Blendırda püre haline getir baharatları ekleyin. Badem yağını püre haline getirdikten sonra çiğ olarak ekleyin. Not: Kırmızı biber sosunun daha kırmızı olmasını isterseniz domates sosu ekleyin. Sarı biber sosunun daha sarı olması için soğanı kavurduğunuz esnada zerdacal ekleyin.
6 servisliktir, her servis 21 kaloridir (Protein 0.3gr,yag 1.3gr, karbonhidrat 1.6gr)
Dyt. Ayşegül Bahar
Beslenme & Diyet Uzmanı