Patates PüresiPatates Püresi ve Ispanak

Malzemeler: 100 gr çiğ patates, 25 ml süt, 5 gr tereyağı, tuz, hindistan cevizi, 150 gr taze ıspanak, 1 diş sarımsak, 2 gr zeytinyağı , 10 gr doğranmış soğan, Sebze Suyu … 

Patatesleri kabuklu olarak haşlayın, daha sonra soyun ve patates ezme aleti ile püre haline getirin. kaynayan süt ve tereyağının içine püre yaptığınız patatesleri atın ve iyice karıştırın. Baharatları ekleyin. 

Ispanak: Ispanakları sapsız olarak temizleyin. Yıkayın…Bir tencereye zeytinyağı ve doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsakla beraber kısık ateşte susuz olarak pişirin. Kavrulmuş ve pişmiş ıspanakları patates püresinin üzerinde servis edebilirsiniz. 

4 porsiyondur, 1 porsiyon 184 kaloridir, 7,4 gr protein, 8,4 gr yağ, 22 gr karbonhidrat vardır.

Dyt. Ayşegül Bahar
Beslenme & Diyet Uzmanı