Satay Sosu

 

Malzemeler: 

Hindistan cevizi sütü 75 ml, 20 gr soğan, 1 çay kaşığı susam yağı, 1 diş sarımsak, 400 ml sebze suyu, 1 tatlı kaşığı pirinç unu, 1 yemek kaşığı soya sosu, zencefil, kimyon, köri, pirinç sirkesi, 35 gr fıstık ezmesi 

Yapılışı:

Hindistan cevizi sütü nasıl yapılır? 

1çaybardağı hindistan cevizi rendesini 2 çaybardağı su ile kaynatın yaklaşık 2 saat şişmeleri için bekletin ve süzün.

SOS: Kısık ateşte soğanı susam yağı ile pişirin, sarımsağı ekleyin, sebze suyu ile pişirmeye devam edin, fıstık ezmesini ekleyin, pirinç ununu ekleyin ve pütürleşmeden karıştırarak dağıtın, baharatları ekleyin hazırladığınız Hindistan cevizini de ekleyip kaynatın. Blenderdan geçirip sos kıvamına getirin. 

6 servisliktir, her servis 21 kaloridir, (protein 1 gr, yağ 2 gr, cho 1,3 gr)

Dyt. Ayşegül Bahar
Beslenme & Diyet Uzmanı