Sebze Karışımı Sosu

 

Malzemeler:

1 havuç, ¼ kereviz, 1 orta boy soğan, 1 yemek kaşığı domates püresi, 2 domates, 100 ml balzamik sirkesi, 1 lt sebze suyu, 2 yemek kaşığı pirinçunu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 sap kekik, 1 tane biberiye, 1 sarımsak, 10 tane ardıç otu, defne yaprağı, karabiber, deniz tuzu. 

Yapılışı:

Sebzeleri fındık büyüklüğünde doğrayın zeytin yağında kahvelişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Domates püresini üzerine balzemik sirkesini ekleyip çekene kadar pişirin. Yavaş yavaş sebze suyunu ekleyerek suyunu çekene kadar pişir.soğumasını bekleyip, yarım saat bekledikten sonra baharatları ekle kısık ateşte pişirin. Bu karışımı süzüp eğer çok sıvı olursa pirinç ununu ekleyip biraz daha pişirebilirsiniz. 

6 servisliktir, her servis 8 kaloridir. (Protein 0.1gr, yağ 0.2gr karbonhidrat 0.8gr)

Dyt. Ayşegül Bahar
Beslenme & Diyet Uzmanı